L'escenari

L'escenari de la final a quatre és el Palau Blaugrana, el pavelló poliesportiu del FC Barcelona, on juguen les seves seccions de bàsquet, handbol, hoquei sobre patins i futbol sala.

El pavelló, obra dels arquitectes Francesc Cavallé i Josep Soteras, va ser inaugurat el 23 d'octubre de 1971, amb un aforament de 5.696 espectadors. La remodelació feta l'any 1994 va deixar l'aforament en 7.334 persones, quantitat que a l'octubre del 2007 va pujar fins a 7.585 gràcies a la darrera reforma. El seu tret tècnic més característic és la gran cúpula de prefabricat de formigó armat que el cobreix.

Situat al mateix recinte del Camp Nou, l'adreça del pavelló és al carrer Arístides Mallol, davant del Miniestadi del Futbol Club Barcelona i al costat de la Pista del Gel del Futbol Club Barcelona i les oficines del club.

Al Palau Blaugrana pengen les samarretes d'alguns jugadors llegendaris de les seccions professionals del Barça, a qui el club ha retirat el número. Per l'equip de bàsquet són el número 4 d'Andrés Jiménez, el 7 d'en Nacho Solozábal, el 12 de Roberto Dueñas i el 15 d'Epi; per l'equip d'handbol, el número 2 d'Òscar Grau, el 7 d'Iñaki Urdangarin i el 14 de Joan Sagalés.

A més de ser l'escenari d'alguns dels episodis més importants de la història de les seccions del Barça, el Palau Blaugrana va ser la seu de les competicions d'hoquei sobre patins, taekwondo i judo durant els Jocs Olímpics de l'any 1992.

Aquesta és la segona vegada en la història que el Palau Blaugrana acull la fase final de la màxima competició europea d'hoquei patins. En l'anterior ocasió, l'any 1997, el Barça es va proclamar campió.