Acaba la jornada electoral del Madrid amb una participació molt baixa i polèmica entre els candidats

esportiudigital.com. Publicat el 02-07-2006 a les 21:22.

A les 20:15 d'aquest vespre s'han tancat les urnes en el pabelló electoral del R.Madrid, després d'una jornada d'eleccions que ha estat caracteritzada per la baixa participació. Segons dades d'una hora abans que es tanquessin les urnes, un total de 16.132 socis madridistes han exercit el seu dret (menys d'una quarta part de l'electorat).

Els 5 candidats han votat a primera hora del matí, i les declaracions que han fet han estat marcades per les desqualificacions i per la polèmica del vot per correu. Villar Mir, que abans d'anular-se el vot per correu era el gran favorit, ha assegurat que "seria una sorpresa no guanyar" i s'ha mostrat convençut de ser els guanyadors "tant en el vot presencial com en el vot per correu". Ha atacat Juan Palacios, dient que "és un venedor de rellotges, que dirigeix una PIME, sense experiència en una gran empresa com el Madrid". Palacios li ha respos que tenia el "síndrome del perdedor" i que "s'ha desqualificat totalment amb aquestes declaracions", i ha confirmat que Camacho ha fet gestions per fitxar Iniesta. "És una bona notícia per tots els madridistes", ha dit.

Calderón, per la seva part, ha explicat que està segur que serà un resultat molt ajustat i ha demanat que es "respecti el resultat del vot presencial, perquè una altra cosa seria dolenta pel Madrid". En referència a això, i quan les enquestes el donen com el gran perdedor, el candidat Villar Mir ha assegurat que "això no acaba avui" ja que "només s'ha celebrat la recollida del vot presencial i els estatuts diuen que s'ha de sumar també el vot per correu, que són uns 8.000 i poden canviar el resultat".

El moment més tens, la votació de FlorentinoL'ex-president del Madrid, Florentino Pérez, ha estat un dels grans protagonistes de la jornada, quan ha dipositat el seu vot a les 12 del migdia. Florentino, acompanyat del seu servei de seguretat privat, ha estat rebut i acomiadat amb una esbroncada dels socis que eren a prop, amb insults i crits de "covard", "traidor", i "fora fora".

Els sondejos donen guanyador Ramón Calderón, en un duel molt ajustat amb Juan PalaciosL'enquesta de marca.com, realitzada a peu d'urna durant tot el dia, dona guanyador Ramón Calderón amb el 27,89% dels vots, per davant de Juan Palacios amb el 24,26%. Segons aquesta enquesta Villar Mir ha obtingut el 19,37%, Sanz, el 7,8 i Baldasano el 6,2.

La mostra s'ha realitzat sobre 7.197 enquestats, una quantitat molt significativa sobre els 16.132 socis que han votat, però un 10% no han respòs a la pregunta, un nombre molt alt que altera els percentatges reals.

L'escrutini serà lentSegons les primeres informacions, fins les 10:30 o 11 de la nit no se sabrà el resultat final de les votacions. Segons Ràdio Marca, amb les primeres paperetes escrutades el resultat seria d'empat tècnic entre Palacios i Calderón.

A més, per les declaracions de Villar Mir, és possible que avui encara no es proclami president i, en tot cas, l'assumpte del vot per correu seguirà portant cua als tribunals amb més recursos i al·legacions.

Acaba la jornada electoral del Madrid amb una participació molt baixa i polèmica entre els candidats

Acaba la jornada electoral del Madrid amb una participació molt baixa i polèmica entre els candidats

 

esportiudigital.com

Actualitzat per darrera vegada el 28-10-2006 a les 15:40.

Visualitza el mapa de visitants d'esportiudigital.com

RSS Sindica el feed rss d'esportiudigital.com