Armstrong diu adéu amb el seu setè tour consecutiu

esportiudigital. Publicat el 24-07-2005 a les 20:03.
Etiquetat a ciclisme.

Lance Armstrong s'ha acomiadat avui del ciclisme professional als 33 anys després de fer la volta d'honor als Camps Elisis de París, on ha tingut lloc l'última etapa d'aquesta edició del tour de França, en la que el nord-americà s'ha imposat a Ivan Basso i Jan Ullrich.

Lance ha volgut remarcar que "el sisè Tour va ser especial, ja que era un rècord històric que em posava davant de les grans llegendes de la carrera. Aquest any és clar que és important, però el setè era qüestió d'un desafiament personal i un compromís amb el patrocinador".

Armstrong, després de 13 anys de professional i 11 participacions en el Tour amb 22 triomfs d'etapa, s'ha jubilat vestit de groc, fent història en superar els cinc tours d'Anquetil, Merckx, Hinault i Indurain.

Dominador de principi a fi, amb els rivals impotents davant el seu domini i més conservador que en anteriors edicions, ha complert el seu repte personal i el seu compromís amb el patrocinador, i se'n va deixant oberta la línia de successió i el debat sobre qui serà el seu hereu.

El ciclisme espanyol, orfe de passió des de la retirada d'Alejandro Valverde en la tretzena etapa, ha aportat dos corredors al top ten. Francisco Mancebo (illes Balears), que ha quedat quart, ha estat infal·lible en la seva regularitat i ha millorat la seva actuació del 2004. Oscar Pereiro (Phonak), guanyador a Pau, ha repetit lloc i ha estat desè.

esportiudigital.com

Actualitzat per darrera vegada el 09-01-2006 a les 19:32.

Visualitza el mapa de visitants d'esportiudigital.com

RSS Sindica el feed rss d'esportiudigital.com

 
 

Cerca a Nosaltres.Com