Calderón guanya les eleccions però no és proclamat president, enmig d'un caos absolut

Auri Garcia. Publicat el 03-07-2006 a les 01:36.

La jornada d'eleccions a la presidència del R.Madrid ha acabat de matinada amb un dantesc espectacle de la junta electoral, que després de retrasar-se 5 hores per anunciar el guanyador, ho ha fet però no l'ha proclamat president del club, traslladant la decisió al Col·legi d'Advocats de Madrid, en una situació surrealista.

Segons el recompte final, els socis han donat majoritàriament el seu suport a Ramón Calderón, amb 8.344 vots (29.81%), per davant de Juan Palacios, 8.098 vots (28.93%) i deixant més enrerera Villar Mir, amb 6.702 vots (23.95%). Lorenzo Sanz ha obtingut 2.377 vots (8.49%) i Arturo Baldasano un total de 1.581 (5.65%). La participació, que s'esperava molt baixa, s'ha situat finalment en un sorprenent 42.9% (27.998 vots), quan a falta d'1 hora per tancar-se les urnes la xifra era de 16.132 (un 24.31%). Aquesta dada supera ampliament la participació de l'any 2004, que va ser d'un 34.66%.

La comunicació oficial d'aquestes dades, però, no ha arribat fins passada la 1 de la matinada, més de 5 hores després de començar el recompte dels vots de les 36 meses electorals. A més, en contra del que semblava que passaria, el guanyador no ha estat proclamat president, sinó que la junta electoral ha decidit demanar un informe al degà del Col·legi d'Advocats de Madrid per saber si han de proclamar Calderón com a president o bé esperar la decisió judicial sobre el vot per correu.

Cal recordar que divendres la jutgesa Milagros Aparicio va decidir suspendre cautelarment el recompte del vot per correu davant la falta de garanties respecte les irregularitats en aquest procés, i per tant la validesa dels vots emesos per correu està pendent de la sentència definitiva dels tribunals. Si finalment es compten aquests vots el resultat podria canviar, i això és el que ha reclamat Villar Mir, que ha estat en l'ull de l'huracà en la campanya per la seva possible manipulació del vot per correu.

Per la seva banda, Ramón Calderón s'ha auto-proclamat guanyador abans fins i tot que es conegués cap dada de manera oficial. En la seva seu electoral, davant la premsa i simpatitzants que l'aclamaven, Calderón ha fet un discurs eufòric i ha assegurat que Kaká jugarà al Madrid. Quan, minuts després, el club ha anunciat el resultat del recompte però ha comunicat que no el proclamava president, Calderón ha declarat que això era "una barbaritat" i que és "inadmissible que la junta electoral s'hagi posat del costat de Villar Mir".

La situació queda pendent doncs de l'informe del Col·legi d'Advocats de Madrid, si finalment accepta ser qui resolgui aquesta situació, i en darrer terme de la jutgesa que ha d'emetre un veredicte definitiu sobre el vot per correu, que si s'acaba sumant al presencial podria canviar els resultats d'avui.

Calderón guanya les eleccions però no és proclamat president, enmig d'un caos absolut

 

esportiudigital.com

Actualitzat per darrera vegada el 28-10-2006 a les 23:58.

Visualitza el mapa de visitants d'esportiudigital.com

RSS Sindica el feed rss d'esportiudigital.com