Carmelo Paniagua respon a la postura de la FECAPA amb uns documents de dubtosa credibilitat

Sergi Sabaté. Publicat el 14-02-2007 a les 19:22.

El president de la Federació Espanyola de Patinatge (FEP), Carmelo Paniagua, ha posat avui més llenya al foc al tema del reconeixement internacional de la federació catalana (FECAPA).
Paniagua ha aportat uns documents, que segons el comunicat remès pel departament de premsa de la FEP són irrebatibles, malgrat la poca credibilitat dels mateixos, i ha volgut destacar les seves ganes de ”no perdre més el temps en aquest tema [el del reconeixement de Catalunya] i que la FEP es dediqui només a l’esport”. No obstant, com ahir apuntava Ramon Basiana, és la FEP qui es posa pel camí de les ambicions catalanes i crea confrontació entre la resta de federacions.

El dirigent espanyol ha afirmat que “des del primer moment això ha sigut un tema polític que s’ha volgut revestir amb l’esport”. “Considerem surrealista que no havent entrat a la FIRS s’intenti per la via sud-americana, com diuen ells”, ha seguit Paniagua, qui s’ha mostrat convençut que la FECAPA “porta tres anys incomplint les normes internacionals i les altres federacions no ho entenen i queden perplexes”. També ha valorat com a “violenta cap a mi i cap a la FEP l’actitut de Basiana, perquè sap que estic dient la veritat i perquè l’he enganxat en les seves mentides”, al mateix temps que mostrava una acta pressumptament il•legal que ell considera absolutament vàlida de l’assemblea ja que està signat per l’anterior president de la Confederació Sudamericana (CSP), Ernesto Cajaravilla. Aquest document també porta la signatura del secretari dimitit, Marcelo Martínez (president de la Federació Argentina) i dels representants de Paraguai, Olga Butlerov (presidenta), de la Federació de l’Equador, Colón Bravo (president), ”entre d’altres assistents a la reunió”, segons el comunicat, però sense donar més senyals d’aquestes tres persones.

També s'ha mostrat una còpia de la carta enviada per l’anterior president i secretari de la CSP a la FECAPA en la qual se li comunicava “la no acceptació com membre de la Confederació Sud-americana de Patí al no haver presentat l'autorització de la Federació Espanyola de Patinatge, requisit indispensable per a formar part de la mateixa”. Paniagua ha manifestat que “mai la RFEP va donar l'aval però és que la FECAPA tampoc ho ha demanat mai”, si bé els catalans no tenen aquesta necessitat ja que són una entitat independent de la FEP, i els estatuts de la CSP tampoc especifiquen aquest requisit.

Paniagua ha conclòs dient que “el que volem és dedicar-nos a l'esport, no a la política, però defensarem els nostres drets on faci falta sempre que ens els vulnerin”.

En tot cas, sembla evident que aquest serà un capítol més dins una llarga història que sembla lluny d’acabar, ja que ara serà la CSP qui s’haurà de manifestar. I sembla que el seu president, Armando Quintanilla, estudiarà emprendre accions per falsedat documental als sotasignats que de l’acta que està en possessió de la FEP, i de la qual la FECAPA, que es mostra ben tranquila, no en té constància.

esportiudigital.com

Actualitzat per darrera vegada el 19-02-2007 a les 22:57.

Visualitza el mapa de visitants d'esportiudigital.com

RSS Sindica el feed rss d'esportiudigital.com

El derbi en imatges
SELECCIÓ CATALANA - RENO WORLD'S ALL STARS