Catalunya i Euskadi es troben al Camp Nou en una jornada festiva i de reivindicació

esportiudigital.com. Publicat el 08-10-2006 a les 09:24.

El Camp Nou acollirà aquesta tarda (18:30, TV3) l'esperat partit amistós entre les seleccions nacionals de Catalunya i Euskadi.
Un partit que es presenta amb un caire clarament reivindicatiu per la oficialitat d'ambdos combinats, i amb l'afegit de jugar-se en una data oficial de la FIFA, un fet que ha volgut destacar molt la Federació Catalana de futbol.

Però la festa en general donarà inici molt abans. Des de les tres de la tarda (tres hores i mitja abans de l'inici del partit), el Camp Nou ja serà una festa. Activitats lúdiques, musicals, jocs i gastronomia, xutòmetre, partits 3x3, tallers de pintura entre d'altres seran els preludis de l'espectacle futbolístic a l'esplanada de tribuna. Ja a dins de l'estadi, a dos quarts de sis, actuaran Els Pets i Kenzazpi.

D'altra banda, sobre el terreny de joc, el seleccionador català Pere Gratacós haurà d'encaixar molt bé les peces que disposa. Ja se sabia que no podrà comptar amb els 4 homes que estan a la selecció espanyola, però en els darrers dies s'han succeït tot un cúmul de baixes, dues d'aquestes, Òscar López i Moises Hurtado, són significatives ja que aquest partit havia de suposar el seu debut amb la catalana. Altres jugadors com Mingo (Nàstic, que subtituïa a López) i Sergio García (Saragossa) també han causat baixa a darrera hora. Tot i així, es compta amb homes de renom com Víctor Valdés, Oleguer Presas, Ferran Corominas, Curro Torres o Gerard López.
Per part basca, Iribar i Etxarri només tindràn una baixa per aquest partit, la del jugador del Nàstic David Cuéllar.

En el darrer any Catalunya ha jugat dos partits amistosos. El primer, per Nadal, va ser contra Paraguai al Camp Nou que va acabar amb empat a un davant de 30.000 persones. Al mes de maig, Catalunya va tornar a jugar, en aquesta ocasió a contra Costa Rica, una selecció mundialista, amb victòria catalana per 2-0. Més de 8.000 persones es van congregar a l'Estadi Olímpic de Terrassa.
L´últim partit amistós de la selecció d'Euskadi va ser al passat mes de desembre contra Camerun, amb victòria africana per un ajustat 0-1. Per avui s'espera que al voltant de 70.000 persones que presenciaran el partit en directe.

En el panorama polític, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el president del Govern Basc, Juan José Ibarretxe, presidiran el partit.

 

esportiudigital.com

Actualitzat per darrera vegada el 11-01-2007 a les 21:17.

Visualitza el mapa de visitants d'esportiudigital.com

RSS Sindica el feed rss d'esportiudigital.com